Utställningar

Utställning "om att växa som människa", Galleri 70 i Halmstad.

Utställningen pågår f.o.m. den 13 jan till 4 feb 2018.

Utställningen handlar denna gång om: ”att växa som människa”. Det är olika aspekter på växandet som varje tavla tar upp, både positiva och negativa erfarenheter. I grund och botten är det nog min egen livsresa som speglas. Jag har fått gå igenom mycket svårigheter i mitt liv, som tvingat mig att tänka efter och hitta vägen fram. Men jag hoppas att du kan beröras positivt av det jag målat och skrivit och också känna igen dig i eller förstå något av vad jag vill frambära och peka på. Eller så gör du det inte alls, det är också intressant!

 

Välkommen!

Utställningen ”äldres åldrande ur ett positivt betraktande”, 9 mars 2016.

 

Den 9 mars startar denna vandrande utställning på Löftagårdens äldreboende i Frillesås.

 

Idén om temat till denna utställning kom efter att jag sett ett tv program som heter ” Sveriges bästa äldreboende” Jag blev mycket berörd av deras situation och kände igen mig i en del av svårigheterna de hade. Då funderade jag, finns det alls något positivt med att bli äldre?

Detta blev en fråga som jag som konstnär arbetade vidare tillsammans med ett par lärare jag då hade. Med detta projekt fick jag sedan idén om att ha den som en vandrande utställning på träffpunkter för äldre, där även allmänheten kunde delvis  bli inbjuden att komma och se.

Drömmen blev att hitta något som gjorde att jag kunde få vara med i debatten om äldre situation, samt inspirera andra fram till positiva och konstruktiva idéer och möten.

Jag bollade även mina funderingar med andra och ur de olika teman i temat, föddes tavlorna.

Varje tavla har alltså ett tema, där det alltid ingår en text och en dikt (för att förtydliga) som kommer visas vi sedan om tavlorna.

 

Mitt engagemang för konsten har funnits hela mitt liv och där har bildkonsten och poesin varit mina starkaste uttryck. Det känns spännande och lite naket att nu få visa upp vad jag skapat. Jag är även tacksam till allt stöd och vägledning jag fått på olika sett av olika människor till den här utställning. Projektet är också ett personligt projekt där jag funderat över vad jag känner, tycker och kan framföra för andra.

 

Jag har likt det på de på äldre boendet i ”Sveriges bästa äldreboende dokumentären” haft en en hel del psykiska svårigheter, ibland blir man liksom inlåst i sig själv och sin situation och behöver hjälp på olika sätt. I sådana situationer kan nya tankar och idéer vara livsnödvändiga.

 

Till sist,detta är bara ett projekt, och ett inslag i debatten, inte ett försök att säga allt som går att sägas men ett försök att hitta andra vinklar på hur jag och andra ser på åldrandet.

Lackarebäcks äldreboende (Mölndal): 10 november - jul.

Brogårdens äldreboende (Lindome): 2 februari - 28 februari.

Berzelius äldreboende (Mölndal) : 3 mars - 7 april.

Brattåsgården (Kållered) : 12 okt - 10 nov  

festen.jpg

Förundran - en utställning av Sophia Ivarsson  25 maj-5 juni

Medborgarskolan i Kungsbacka


En utställning om att förundras. Min förundran som jag målat om handlar mest om vattenytan, om vågors färger, former och det man kanske kan se av djupen...när ljuset lyser över dem.  
En del motiv är hämtade ur fantasin och några är nästan abstrakta. Andra är nogrant avbildade och de motiven är hämtade från göteborgs norra skärgård.
Olika vattenblänk fångade min fantasi och undersökningslängtan, främst ut på olika båtfärder med min far. Jag kände att det fans så mycket fanatsiskt att hämta... Så nu har det blivit en utställning.
En pojke pekar utåt som att visa på något viktigt i livet; att få förundras!
så välkomna in i min värld av förundran!


Den 25 maj mellan 14:30-16:30 är det vernissage
tider och annan info om utställningen kan du hitta här

           

                                                                                                                        copyright: sophia ivarsson